keuken- en interieurreinigingGreenspeed

Greenspeed vindt zich helemaal in de waarden en normen van Cradle to Cradle. Namelijk kwaliteitsvolle producten creëren die geen schade berokkenen aan mens en milieu. Zo heeft Greenspeed een Cradle to Cradle Certified op Golden level behaald voor de productlijnen voor interieur- en keukenreiniging. Dit dankzij hun innovatieve, krachtig reinigende en duurzame producten.

Hoe hebben de producten deze Gold-certificering behaald?

Greenspeed is steeds op zoek naar innovatieve formules met ingrediënten van een hernieuwbare bron. Met hun groene productie willen ze bijdragen aan het milieubehoud. Zo zorgen bijvoorbeeld de hooggeconcentreerde producten van Greenspeed voor 20% minder verpakkingsafval dan een conventionele formule. Daarbij is het detergent dat na gebruik in het water terecht komt volledig afbreekbaar en bevat het geen schadelijke stoffen. De keukenreinigers bevatten geen parfum, zijn veilig in gebruik en ideaal voor het reinigen van waterbestendige oppervlakken. De producten zijn dus perfect geschikt om je keuken ecologisch schoon te maken.

Op een duurzame en verantwoorde manier produceren ziet Greenspeed als een doel. De C2C Certified producten passen dus helemaal in het Circulaire Schoonmaak verhaal van Greenspeed. Ze zoeken bijvoorbeeld naar ingrediënten van een hernieuwbare bron. Zo bestaan de flessen van de detergenten voor 75 procent uit plastic op basis van suikerrieten en voor 25 procent uit gerecycled plastic. De flessen zijn hernieuwbaar, herbruikbaar en recyclebaar. Om de flessen optimaal te kunnen recycleren, gebruikt Greenspeed kleurloze doppen.

In onze huidige consumptiemaatschappij is het essentieel om na te denken over wat ons koopgedrag teweeg brengt. We krijgen enerzijds te maken met een schaarste aan grondstoffen en anderzijds met een enorme afvalberg. Greenspeed heeft de missie om dit hedendaagse probleem te doorbreken aan de hand van een circulaire schoonmaak. Dit concept is gebaseerd op het hergebruiken of recycleren van producten in plaats van ze na gebruik te verbannen naar een alsmaar toenemende afvalberg.

Terug naar Cradle to Cradle innovaties