CRADLE TO CRADLE - Links

De grondleggers van Cradle to Cradle, de Amerikaanse architect en ontwerper William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart, hebben in de Verenigde Staten en in Europa hun expertiseorganisaties opgericht. In de VS is dat MBDC en in Europa EPEA.

www.epea.com
EPEA, Environmental Protection Encouragement Agency, werd in 1987 in Hamburg opgericht door Michael Braungart. Dit ontwerp- en onderzoeksbureau ontwikkelt wereldwijd intelligente productsystemen volgens het Cradle to Cradle concept.

www.mbdc.com
McDonough Braungart Design Chemistry werd in 1995 opgericht door William McDonough en Michael Braungart. MBDC adviseert, ontwikkelt en ontwerpt producten en systemen om organisaties te ondersteunen bij het implementeren van hun unieke Cradle to Cradle Protocol voor duurzaam ontwerp. Het bureau is ook houder van het Service Merk ‘Cradle to Cradle’ en het certificeringssysteem ‘Cradle to Cradle CertifiedCM’.

www.braungart.com
Achtergrondinformatie over visie, werkzaamheden en publicaties van Michael Braungart.

www.cradletocradle.nl
Deze website was ‘the place to be’ voor alle informatie over Cradle to Cradle in Nederland. De informatie is nog steeds beschikbaar als archief en zal worden opgenomen in een nieuwe website over ‘circulaire economie’.

www.letscradle.nl
Deze website is opgericht door de Planet Prosperity Foundation die ook het spraakmakende Cradle to Cradle congres in Maastricht organiseerde als onderdeel van de ‘Let’s Cradle’ campagne.

www.mcdonoughpartners.com
McDonough & Partners is het ontwerp- en architectenbureau van McDonough, dat zich specifiek bezighoudt met wereldwijde Cradle to Cradle ontwerpen en innovatieve oplossingen voor gebouwen en gebiedsinrichting.

http://www.c2cplatform.tw/index_en.php
Ook in Taiwan is ook een Cradle to Cradle Platform opgericht, met als missie om er Cradle to Cradle innovaties te stimuleren.