Waarom deelnemen?

Vijf goede redenen om te kiezen voor het Cradle to Cradle Platform

  1. U wordt lid van een dynamisch netwerk
  2. Het Cradle to Cradle businessmodel levert u directe voordelen op
  3. U verwerft en/of versterkt een unieke positie in de markt
  4. U creëert kansen voor innovatie
  5. U blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

1. U wordt lid van een dynamisch netwerk

Bij het Cradle to Cradle Platform vindt u gelijkgezinden, ondernemers, product- en andere ontwikkelaars van Cradle to Cradle met een gevarieerde achtergrond (van beginners tot ervaringsdeskundigen). Zij delen hun ervaring met u. Bovendien wordt uw nieuwe netwerk nog eens ondersteund door een begeleidingscomité met sleutelfiguren uit bedrijfsleven, overheden, sectorfederaties, financiële instellingen en kennisinstituten.

2. Cradle to Cradle levert u directe voordelen op

Het hergebruik van vitale materialen die hun volwaardige kwaliteit behouden, is niet alleen ecologisch voordelig maar ook economisch erg aantrekkelijk. Producten die gemakkelijk te ontmantelen zijn, vallen ook gemakkelijker te assembleren. Bijgevolg worden productieprocessen eenvoudiger en kosten ze u minder energie en geld.

3. U verwerft en/of versterkt een unieke positie in de markt

Wie nu vanuit een Cradle to Cradle strategie aan morgen denkt, heeft ook overmorgen een toekomst. Want wie Cradle to Cradle toepast, anticipeert niet alleen op de maatschappelijke en economische uitdagingen, maar wordt ook een trendsetter met veilige en gezonde producten van hoogwaardige kwaliteit.

4. U creëert kansen voor innovatie

Cradle to Cradle geeft u ruimte voor allerlei product-, proces- en systeeminnovaties. De essentiële intense samenwerking in de keten leidt tot verrassende nieuwe inzichten en opportuniteiten, met kansen voor nieuwe afzetmarkten en nieuwe vormen van dienstverlening.

5. U blijft op de hoogte

Als eerste krijgt u via deze platformwebsite informatie over nieuwe Cradle to Cradle-producten. U blijft op de hoogte van de aangeboden workshops zodat u uw potentieel met het Cradle to Cradle-businessmodel concreet kant achterhalen. U komt te weten welke producten zich hier in eerste instantie voor lenen en hoe u de samenwerking met leveranciers kunt opstarten. Samengevat: het platform biedt u de nodige informatie op uw maat.