Neem deel

Het Cradle to Cradle Platform werkt via drie kanalen

  1. Eerstelijnsinformatie: via de website
  2. Workshops: van concept naar toepassing
  3. Ondersteuningstrajecten: op maat in uw bedrijf

1. Cradle to Cradle Platform Website

Deze website helpt bedrijven en organisaties om Cradle to Cradle als model te begrijpen en te implementeren. De informatie is duidelijk en eenvoudig. Een allesomvattend informatieplatform voor Cradle to Cradle-informatie is de site evenwel niet, wel een uitstekend vertrekpunt.

Inschrijven

2. Cradle to Cradle Workshops

De workshops bieden trainingen voor groepen tot 15 personen om Cradle to Cradle concreet aan te pakken. De workshops worden gegeven op 3 niveau’s: basic, advanced en experienced. De basic workshop neemt een halve dag in beslag, de advanced en experienced workshops duren een volledige dag. Deze workshops kunnen ook in-company worden georganiseerd. U kan zich aanmelden voor interesse. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht bij een nieuwe serie workshops.

Inschrijven

3. Ondersteuningstraject

De ondersteuningstrajecten gebeuren in volledige samenwerking met het studiebureau van Michael Braungart – EPEA. Ze zijn op maat gemaakt om Cradle to Cradle op een effectieve manier toe te passen op uw eigen organisatie. Via een inspirerende workshop wordt de scope bepaald: welk materiaal of product komt in aanmerking, wat is gekend over de samenstelling? Zowel het materiaal als het productgebruik worden geanalyseerd volgens de biologische of de technische cyclus. Hierbij wordt u een volledige begeleiding en ondersteuning verleend voor de datacollectie in de keten. Het resultaat is een aanbevelingsrapport met onder meer een beoordeling van de materialen en een voorstel tot verdere Cradle to Cradle-implementatie. Op die manier beschikt u over een roadmap die verder vooruitkijkt naar de ontwikkeling van positieve ingrediënten, redesign van materialen en processen, een herdefiniëring van uw supply chain, de technische en economische haalbaarheid en de plaatsing in de markt.

Inschrijven