Nieuws

Cradle to Cradle verf

Graphenstone is de eerste verffabrikant ter wereld die erin slaagt een Cradle to Cradle Gold certificatie binnen te halen. Wat deze fabrikant uniek maakt in de wereld.

Duurzaam Facility Management

Facility Managers zijn dagelijks bezig met duurzaamheid, vaak gelinkt aan kostenbesparingen via acties op vlak van energie-efficiëntie, technieken om materialen en energie te reduceren, recyclage om de afvalkosten te verminderen, en de aankoop van duurzame producten en diensten.

Nederland neemt voortouw in Europese circulaire economie

Vanaf januari vervult Nederland voor zes maanden het voorzitterschap van de Europese Unie. De ontwikkeling van de circulaire economie staat hoog op de agenda.

Ontwerp een Cradle to Cradle Product

Zin om meer te weten over Cradle to Cradle? Wil je zelf een product ontwerpen?

Het C2C Products Innovation Institute lanceert, in samenwerking met Autodesk, een ontwerpwedstrijd. Het doel van de wedstrijd is om het concept 'afval' te elimineren. Dit kan door het gebruik van materialen die in een gesloten cyclus voortbestaan na einde levensduur van het product. De materialen behouden hun waarde en blijven grondstof in onze groeiende globale economie.

Cradle to Cradle Innovation Award

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute organiseerde hun allereerste tweedaagse symposium en Product Innovation Celebration event op 13 & 14 november. Dit jaar huldigde het Instituut de voorlopers in de circulaire economie met zijn Cradle to Cradle Products Innovator Award, Cradle to Cradle Systems Innovator Award en Cradle to Cradle Leaders Award. Ecover, Royal Mosa en Trigema vielen in de prijzen.

JBC lanceert Cradle to Cradle collectie

JBC lanceert als eerste Belgische kledingketen een Cradle to Cradle collectie. Deze collectie is een eerste stap in JBC’s langetermijnplan om kleding te ontwikkelen
waarbij alle gebruikte materialen zonder kwaliteitsverlies opnieuw gebruikt kunnen worden. De unieke REVIVE-lijn bestaat uit kleding voor de recreatieve sporter. Bekende Belgische atleten, zoals Sven Nys en Kim Clijsters, zijn het gezicht van dit project.

Cradle to Cradle verpakkingen

Naar aanleiding van een Verpakkingsspecial in Knack magazine geeft het Cradle to Cradle Platform een visie op het gebruik van duurzame verpakkingen, nu en in de toekomst.

Cradle to Cradle voor bouwproducten

In mei 2014 is een nieuw koninklijk besluit aangenomen met betrekking tot milieuboodschappen op bouwproducten. Het C2C Platform vat het besluit voor u samen.

Nieuw: Cradle to Cradle Marketplace

Vreemd dat het nog niet bestond, een online marktplaats voor Cradle to Cradle producten. Nochtans zijn veel consumenten op zoek naar duurzame producten. Het eerste product in de C2C Marketplace is een Belgisch product.

Cradle to Cradle linnen

Libeco-Lagae, een Belgische producent van linnen stoffen & afgewerkte linnen producten, is recent voor het product Loomstate bekroond met een Cradle to Cradle Silver label.